Tidningen

Detta är Faktum

Faktum är Sveriges största gatutidning. Den säljs av hemlösa och andra i socialt utanförskap på gatorna i bland annat Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Jönköping, Växjö och Karlstad. Försäljarna investerar sina egna pengar när de köper den av oss och behåller mellanskillnaden.

Tidningen är ett samhällsmagasin. I varje nummer intervjuar vi en aktuell personlighet och Faktumförsäljare. Vi berör, rör om och granskar. Faktum blir allt viktigare när hemlösheten ökar, när nya grupper ställs utanför bostadsmarknaden och i socialt utanförskap. Att köpa Faktum är aktiv fattigdomsbekämpning på gatan.

Vi kommer ut tolv gånger om året mot slutet på varje månad och har de tre senaste åren även gett ut specialupplagor: Jubileumsmagasin (2016), Kärleksmagasinet (2017), Valextra (2018) och Faktum kids (2018). Gatutidningar finns över nästan hela världen. Den mest kända är Big Issue, som först dök upp i Storbritannien, men nu finns i många städer runt om i världen. Faktum är medlem i det internationella nätverket för gatutidningar, INSP där Faktums chefredaktör Sarah Britz är invald i styrelsen.

Vill du skriva för oss?

Tipsa Faktum!

Tipsa vår grävande reporter Johan Frisk.

Prenumeration

I första hand hoppas vi att ni gynnar våra försäljare genom att köpa tidningen av dem. Om du av någon anledning inte kan går det naturligtvis bra att teckna en prenumeration.  

Share