Faktum är Götalands gatutidning. Försäljarna köper tidningen för 40 kronor, säljer den för 80 och behåller mellanskillnaden. Att sälja Faktum är ett jobb, inte välgörenhet.

Jobb betyder mer än pengar. För vissa är försäljningen ett steg mot ett ordnat liv. För andra är det ett sätt att hålla sig flytande. Oavsett vilket så handlar tidningsförsäljningen för de flesta om mer än att bara tjäna kronor och ören – det innebär också att ta ansvar, planera sin vardag, skapa sig rutiner och ett socialt sammanhang. Vill du börja sälja Faktum?

Kom in och prata med oss i distributionen om du är intresserad!

Vår uppgift är också att skapa opinion kring hemlöshet och socialt utanförskap.

Alla legitimerade försäljare har en egen försäljningsplats och ska bära sin försäljarlegitimation väl synlig.

Om en försäljningsplats är ledig kan en legitimerad Faktumförsäljare vikariera på den tills ordinarie försäljare är tillbaka.

Vi finns i bland annat Göteborg, Borås, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Växjö, Halmstad, Karlstad och Jönköping. Vårt mål är att erbjuda alla i socialt utanförskap i Götaland ett jobb.

Organisation

Faktum är en allmännyttig insamlingsstiftelse under länsstyrelsens tillsyn. Alla våra intäkter återinvesteras i verksamheten.

Ledningsgrupp

Vd Peter Kronvall
Chefredaktör, ansvarig utgivare Sarah Britz
Marknad- och eventansvarig Anna-Lisa Gustavii

Styrelse

Styrelseledamot Kerstin Renard
Styrelseledamot Peter Kronvall
Styrelseledamot Sofia Brax
Styrelseledamot Eva Andersson Jensen
Styrelseledamot Sarah Britz
Styrelseledamot Jonathan Falck
Styrelseledamot Christian Jansson (Personalrepresentant)

Faktumjuristerna

Hos Faktum erbjuds juridisk rådgivning av juriststudenter i samarbete med MAQS Advokatbyrå, Hurtig and Partners och Fridh Advokatbyrå.

Faktumjuristerna erbjuder dig rådgivning och stöd med att exempelvis upprätta handlingar eller kontakta myndigheter. Rådgivningen finns i första hand för Faktumförsäljarna men är självklart till för alla som är hemlösa eller socialt utsatta.

Rådgivningen sker på onsdagar mellan klockan 13.00-15.00 (under vår- och hösttermin) i Faktums lokaler på Chapmans torg 1, Göteborg.

Kom i god tid och tänk också på att ta med alla dokument som kan vara bra för faktumjuristerna att ha om de ska kunna hjälpa dig med ditt problem.

Faktumjuristerna är juriststudenter som läst minst två terminer på juristprogrammet vid Göteborgs universitet. I och med rådgivningen får socialt utsatta en möjlighet till gratis rådgivning med juriststudenter som får en chans att öva sina kunskaper i praktiken.

Du som är intresserad av att bli Faktumjurist kan kontakta oss på faktumjuristerna@faktum.se så kontaktar vi dig inför nästa rekryteringstillfälle.

Läs det utmärkta reportaget om Faktumjuristerna i tidningen Rättstrycket – pdf

Vill du sälja Faktum?
Kontakta vår personal på närmsta försäljningskontor.

Göteborg 031-63 22 90
Malmö 040-617 14 70
Helsingborg: 0760-396467
Halmstad: 0760-396456
Kristianstad: 0766-471521
Växjö: 0470-704800
Karlstad: 0702-158088

Har du svårt att få tag på Faktum?
Teckna en prenumeration!

Vill du stödja vårt arbete?
Läs mer här!

Vill du skriva för Faktum?
Läs mer här!

Tipsa vår grävande reporter Johan Frisk johan@faktum.se

Share