Hos Faktum erbjuds juridisk rådgivning av juriststudenter i samarbete med MAQS Advokatbyrå, Hurtig and Partners, Fridh Advokatbyrå och Zeijersborger & co advokatbyrå.

Faktumjuristerna erbjuder dig rådgivning och stöd med att exempelvis upprätta handlingar eller kontakta myndigheter. Rådgivningen finns i första hand för Faktum-försäljarna men är självklart till för alla som är hemlösa eller socialt utsatta.

Rådgivningen sker på onsdagar mellan klockan 13.00-15.00 (under vår- och hösttermin) i Faktums lokaler på Chapmans torg 1, Göteborg.

Kom i god tid!

Tänk också på att ta med alla dokument som kan vara bra för faktumjuristerna att ha om de ska kunna hjälpa dig med ditt problem.

Faktumjuristerna är juriststudenter som läst minst två terminer på juristprogrammet vid Göteborgs universitet. I och med rådgivningen får socialt utsatta en möjlighet till gratis rådgivning med juriststudenter som får en chans att öva sina kunskaper i praktiken.

Du som är intresserad av att bli Faktumjurist kan kontakta oss på faktumjuristerna@faktum.se så kontaktar vi dig inför nästa rekryteringstillfälle.

Läs det utmärkta reportaget om Faktumjuristerna i tidningen Rättstrycket – pdf

Samarbetspartners

 

FRIDH ADVOKATBYRÅ

 

 

 

Media

Här kan du se och läsa om Faktumjuristerna i media:

– Rättstrycket, nr 3, 2013 – pdf
– Faktum, nr 127, 2013 – pdf
– SVT Västnytt, februari 2013 – läs mer på svt.se
– Rättstrycket, nr. 2, 2014 – LÄNK
 Göteborgs Posten februari 2015 – pdf

Kontakt

Faktumjuristerna söker hela tiden juriststudenter som är intresserade av att bistå tidningen Faktums försäljare med juridisk rådgivning. Vi gör en nyrekrytering vid varje terminsstart.

Är du intresserad och vill bli kontaktad vid nästa rekryteringstillfälle – skicka ett mail till fj@faktum.nu så hör vi av oss när det är dags att komma in med en ansökan!

Krav: För att kunna söka till Faktumjuristerna måste du ha läst minst fyra terminer på juristlinjen på Handelshögskolan, Göteborgs Universitet.

Rättsinformation

RÄTTSINFORMATION – till dig som är medborgare i ett annat EU-land än Sverige

 

Faktumjuristerna 2års-rapport (2013-2015)

Öppna pdf

Share